Lumilautailijat

Päävalmentaja Antti Koskinen jättää tehtävänsä

Menestyksekäs päävalmentaja siirtyy sivuun.

Vuodesta 2014 asti lumilautamaajoukkueen päävalmentajana toimineen Antti Koskisen työsuhde on päättynyt huhtikuun lopussa, eikä Koskinen ole hakenut jatkokaudelle. Näin ollen menestyksekäs päävalmentajuus päättyy.

– Kahdeksassa vuodessa ehtii tapahtua paljon ja laji mennä niin paljon eteenpäin, että koin nyt olevan sopiva hetki vetäjän vaihdokselle. Olen kokenut vuosien aikana paljon muutoksia kisarintamalla, ja joukkueena ollaan pystytty vastaamaan siihen muutokseen, mutta jotta kehitys voisi tapahtua vielä paremmin ja että voitaisiin tästä pisteestä mennä vielä eteenpäin tarvitaan uutta lähestymistapaa tähän koko hommaan. Siitä se lähti ajatus, miksi nyt on hyvä hetki luopua ja myös etsiä itselleen uutta suuntaa, Koskinen kommentoi.

Antti Koskinen aloitti valmennusurakkansa Sotkamon lukion lumilautalinjalla vuonna 2005, mistä jatkoi maajoukkueen apuvalmentajana aina vuoteen 2014 saakka, jolloin hänet valittiin päävalmentaksi. Koskinen on ollut mukana neljissä olympialaisissa, joista kolmesta Suomen joukkue on voittanut mitalin. Lisäksi hän on ollut valmentajana useissa menestyksekkäissä MM-kisoissa.

Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström kiittää vuolaasti Koskista upeasti tehdystä työstä:

– Koskinen on tehnyt upean uran päävalmentajana, josta meillä on paljosta kiittäminen. Hän on johtanut joukkuetta terveillä arvoilla ja modernilla otteella ja joukkueen henki on ollut poikkeuksellisen yhteisöllinen. Hänen huippu-urheilun johtamistyylinsä sekä koko sydämellään työlleen omistautuminen on tuottanut uskomattoman määrän arvokisa- ja olympiamitaleita näinkin pienessä lumilautamaassa. Periksi ei isommillemme ole Koskisen aikana annettu. Iso kiitos Antille näistä vuosista ja ajastasi sekä omistautumisestasi. Jätit jälkeesi vahvan perinnön, josta seuraavan on hyvä jatkaa työssään.

Seuraava päävalmentaja tullaan julkistamaan myöhemmin.

Lue pitkä haastattelu Antista: https://www.ski.fi/fsa/haastattelussa-vaistyva-paavalmentaja-antti-koskinen/

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia