Lumilautailijat Tapahtumat

Piiroinen seitsemänneksi Laax Openin halfpipessä

Peetu Piiroinen on sijoittunut halfpipen maailmancupin viimeisessä kilpailussa seitsemänneksi. Kisa oli myös viimeinen ennen olympiakarsinnan päättymistä. Kilpailun voitti Sveitsin Iouri Podlatchikov. Finaaliin ylsi myös Markus Malin, joka kahden kaadutun laskun jälkeen oli finaalin viimeinen sijalla 14. Janne Korpi jäi karsintoihin.
Kovassa lumisateessa käyty kilpailu oli usealle laskijalle haastava, eikä Peetukaan saanut aivan parasta laskua aikaiseksi. Runsas sade haittasi muutenkin koko Laax Openia: harjoitukset jäivät erittäin vähäisiksi, ja slopestyle-kilpailu jouduttiin lopulta perumaan kokonaan.
Piiroisella jäi laskusta hieman hampaankoloon, vaikka kisat periaatteessa hyvin menivätkin:
– Vähän harmittaa, etten saanut ihan sitä rania päälle mitä yritin. Muuten oli ihan hyvä. Harkoissa en päässyt juuri temppuja tekemään, kun on ollut niin huono sää. Onneksi sain sitten kisassa testattua kunnon kisatemppuja, ja ne meni sitten ihan hyvin. Treenin kannalta oli hyvä kisa, kun tässä on kuitenkin slopestyleen keskittynyt viime viikot. Sain nyt pipen kisatemppuihin tatsia, ja sitähän olympialaisissa tarvitaan, Piiroinen kommentoi.
Piiroinen on saanut matkustaa paljon viime aikoina kisasta toiseen, mikä on osaltaan hankaloittanut keskittymistä.
– Pää oli vähän sekaisin jetlagista, joten täällä kisojen siirtäminen oli mulle lopulta hyvä juttu: sain vähän lisäaikaa jetlagista selviämiseen. Mutta on tämmöinen mannerten välinen reissaaminen viikon välein vähän rankkaa. Nyt on kiva mennä takaisin Suomeen, ja mukava lähteä Japaniin vähän puuterilumen äärelle ja ihan treenaamaankin on vielä kiva vielä mennä.
Ensi viikolla julkistetaan Suomen lumilautajoukkue PyeongChangin olympialaisiin, minkä jälkeen joukkue lähtee viimeiselle leirille ennen itse kisoja. Matka sijoittuu Japaniin, mistä joukkue jatkaa suoraan Koreaan. Päävalmentaja Antti Koskinen on tässä vaiheessa tyytyväinen:
– Lumen täyteinen viikko meille ollut, ja treenit jääneet vähiin. Paljon tuli finaaleissa epäonnistumisia ja keli on veti harmaaksi, niin hankalahan siellä oli nähdä. Mukavaa kuitenkin oli saada kaksi jätkää finaaliin juuri olympialaisten alla, ja kyllähän kundeilla näytti mukavasti lasku kulkevan. Manne myös uusiakin viritellyt. Ihan hyvillä mielin tässä ollaan. Kaikki ovat ehjänä ja yhtenä kappaleena, ja kun päästään Japanin kautta Koreaan, niin siinä ehtii aikaeroon hyvin tottua ja vielä hiomaan ja hakemaan fiiliksen kohdalleen, niin eiköhän meillä ole Koreassa kaikki ihan jees.
Ennen Koreaa on vielä X Games, jonne Enni Rukajärvi on saanut kutsun slopestyleen. Lisäksi hän on varasijalla big airiin. Hän on tähän mennessä ainut lumilautailija, joka on vahvistettu Korean joukkueeseen. Loput valinnat julkistetaan 24.1.
1. Iouri Podlatchikov, Sveitsi 90,50
2. Yuto Totsuka, Japani 88,25
3. Yiwei Zhang, Kiina 87,00
7. Peetu Piiroinen 68,50
14. Markus Malin 19,75
22. Janne Korpi 50,00
Kuvassa Peetu Rukalla. Kuva: Harri Tarvainen, Suomen Lumilautaliitto
Tiedote: Suomen Lumilautaliitto
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia