Tapahtumat

Rinnekankaalle uransa paras sijoitus – neljänneksi Snowmassin maailmancupissa

Iisalmelainen A-maajoukkueen tämän kauden tulokas Rene Rinnekangas on ottanut uransa parhaan sijoituksen. Hän sijoittui neljänneksi Snowmassista slopestylen maailmancupin kilpailussa. Kilpailun voitti yhdysvaltalainen Redmond Gerard. Muita suomalaisia ei finaaliin päässyt: Peetu Piiroinen oli ensimmäinen finaalista tippunut.
– Päivä meni kyllä ihan hyvin. Ländäsin yhden ranin ja lopputuloksissa neljäs, niin ei voi valittaa, Rinnekangas kertoo.
Sääolosuhteet hieman haittasivat kilpailua. Aamun runsas lumisade ja tuuli tekivät vauhtien arvioimisesta vaikeaa, joten kisan järjestäjät päätyivät radan lyhentämiseen. Vauhtien kanssa myös Renellä oli vaikeuksia, eikä ensimmäinen ja kolmas lasku tulleet sen vuoksi päälle. Toisellaan hän kuitenkin onnistui hienosti: sillä hän oli parhaimmillaan toisena.
– Aamusta oli vähän hankaluuksia sään kanssa, kun ei meinannut saada vauhtia. Järjestäjät sitten päättivät jättää yhden hyppyrin pois kisasta. Siinä sitten ranien välissä välillä tuuli ja välillä sattui hyvä rako, mutta ekalla ja kolmannella ei pystyyn. Olen kyllä tosi fiiliksissä nelossijasta. Jos sitä vielä joku jos vielä natsaisi oikein kunnolla rani, niin riittäisikö sitten ihan podiumille, Rinnekangas pohtii.
Päävalmentaja Antti Koskinen on suojattinsa kykyjen suhteen luottavainen:
– Hyvin riittäisi! Jos se viimeisen laskun frontside 1260 ja caballerial 1440 olisi onnistunut, niin kyllä sitten olisi ainakin pari pykälää korkeammalla oltu. Tavoitteet on korkealla ja Rene haluaa laskea koko ajan paremmin, niin se on hieno nähdä. Hieno oli myös päivä ja Renellä hyppy kulki. Varsinkin ensimmäisen reilin valinnasta olin erityisen mielissäni: se varmasti erottui joukosta. Kovat kisat saatiin, eikä voi kuin olla tyytyväinen, että Rene laskee parhaan sijoituksensa ja vielä kovassa seurassa. Kyllähän siellä sai laskea ihan alas asti, ja laskemisen taso oli aika tymäkkä tänäänkin. Peetukin laski karsinnoissa erityisen hyvin, vaikka nyt jäikin yhden sijan finaaleista. Seuraavaksi sitten Laaxiin katsomaan, kuinka paljon siellä sataa lunta, päävalmentaja Koskinen kommentoi.
Ennen PyeongChangin olympialaisia on enää yksi karsintakilpailu jäljellä. Se lasketaan ensi viikolla Laaxissa Sveitsissä. Kilpailun jälkeen julkistetaan Suomen joukkue olympialaisiin.
Rinnekankaan lasku: gap to lipslide 270 out, backside lipslide, backside 1080 mellakka ja frontside 1260 mellakka
Tulokset miehet
1. Redmond Gerard, USA 87,28
2. Hiroaki Kunitake, Japani 83,64
3. Tiarn Collins, Uusi-Seelanti 83,57
4. Rene Rinnekangas 79,80
11. Peetu Piiroinen 68,00
23. Ville Paumola 33,25
Tiedote: Suomen Lumilautaliitto Kuva: Harri Tarvainen
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia