Tapahtumat

Ruka Hot Dogs & Hand Rails

Vaikkei lunta taikka pakkasta tänä alkutalvena oltu vielä juuri Suomen maassa nähty, oli Ruka Park saanut loihdittua melkoiset set upit parkkikauden avajaisiin ja jo legendaariseksi muodostuneisiin Hodari Jameihin. Kisasetuppi koostui monipuolisesta kattauksesta reilejä joiden asettamiseen oli käytetty mielikuvistusta ja tämä mahdollisti luovienkin linjojen vetämisen. Jengiä oli tunturiin tullut mukavasti, niin katsomaan kuin kisaamaankin ja grilli kävi kuumana koko päivän.

Järjestäjätahon Otto Lintunen Rukalta kertoo Hot Dogs & Hand Railsin saaneen alkunsa kun Rukalla mietittiin kuusi vuotta sitten parkkikauden avajaisten uusimista ja laskukaveriporukalla oltiin ideoitu, millaista tapahtumaa olisi hauska päästä itse laskemaan.

Aleksi Nevakivi oli myös hyvässä iskussa koko viikonlopun. 

“Haluttiin tarjota laskijoille tapahtumaa varten uniikit jibusetit viikonlopuksi, joiden ylläpitäminen keskuksessa muuten olisi haastavaa pidemmän päälle. Kisasta haluttiin kuitenkin tehdä helposti lähestyttävä, jotta osallistua voisi matalalla kynnyksellä, ja tapahtumaa onkin pyritty kehittämään laskijoiden palautteen perusteella vuosien mittaan. Laskijoita varten tätä tehdään, rakkaudesta lajiin.”

Raksaus jengi oli saapunut hyvissä ajoin etukäteen tunturiin ja muutaman lapion varressa vietetyn yön tuloksena oli mestoille saatu rakennettua todella monipuoliset setit yhdessä Rukan Park Crewn kanssa. Huhujen mukaan jokainen vuosi raksaus porukka rakentaa naureskellen jotakin niin älytöntä, etteivät usko kenenkään sitä vetävän ja jokainen vuosi nämä linjat on otettu haltuun. Tänä vuonna kisojen Rail Plazan luomiseen pääsi etukäteen vaikuttamaan laskijatkin, Facebookissa järjestetyn ideointikilpailun eniten tykkäyksiä kerännyt Joona Saikkosen suunnitelema doghousesta hänkkään yhdistelmä nähtiin kisasetupin keskipisteessä.

Kisapäivänä paikalle oli kertynyt totuttuun tapaan runsaasti väkeä, sillä kisaformaattiin kuuluen kisat ovat kaikille avoimet ja ilmaiset, laudalla ja suksilla. Osallistujia oli tänä vuonna n.140 ikähaarukalla 8-30-vuotta. Myös yleisöä oli mukavasti paikalla kannustamassa, grilli kävi koko päivän kuumana ja K-Marketin tarjoamat hodarit upposivat jengille kuuman mehun kera hyvin. Ehkä ensi vuonna grilliin saadaan myös vegaanisia nakkeja.

Naisten kisassa oli kova taso.

Yhteistyökumppanit Burton, Skull Candy, Black Eye Lens, Armada, Hanki Baari ja Ruok Burger olivat lahjoittaneet suuren läjän tuotepalkintoja ja käteistä joka sarjan voittajille, ja lisäksi kisan aikana jaettiin lennosta kovista tempuista käteistä sekä Ruok Burgerin lahjakortteja.

Toisena lumilautailutuomarina toiminut Saku Tiilikainen fiilisteli tapahtuman meininkiä “Taustalla soi hyvä musiikki ja satapäinen osallistujakaarti tykitti menemään, eikä tehnyt tuomaroinnista helppoa, koska kaikki laski niin hyvin. Mutta se on pelkästään positiivista! Huippu tapahtuma, jota joka vuosi innolla odottaa!”

Junnu pojat ja naiset aloittivat päivän kisailun, tunnin mittaisessa vapaissa jameissa nähtiin hyvää meininkiä ja kovia temppuja. Junnusarjan kovimmat vetäjät vakuuttivat tuomariston Aarni Harjun nakellessa teknisiä vaihtoja tanssijaloillaan, Mitja Kaurasen vetäessä kovaa ja korkealta, sekä junnujen voittajan Elias Hämäläisen monipuolisella Rail Plazan haltuun otolla.

Rene dominoi parkkia mm. gäpäten kakkosilla reiliin useammastakin suunnasta. 

Naisten sarjassa nähtiin myöskin kovatasoista laskemista Emmi Parkkisenniemen vetäessä varmalla tatsillaan, Carola Niemelän nakellessa frontti bluntti kakkosia ja Sara Säkkisen pistellessä mm. ss bs1 tuubiin sisään.

Miesten sarjaa dominoi Iisalmen lahja maailmalle, Rene Rinnekangas haki luovimmat linjat ja vakuutti tuomarit mm. tekemällä neljästä suunnasta kakkoset eritaso reiliin muina miehinä. Koko Labyrinth crew pisteli käsittämättömällä reilitatsillaan, Mikko Rehnberg tiputti yleisön leuat gäbbäämällä etukantin fs3 eritasoreilin alaosaan. Kolmanneksi tullut Killian Hänninen laski puolestaan tuomareiden sydämiin tukka liehuen, mielikuvituksellisten temppujen ja areenan monipuolisen haltuunoton avulla.

Black Eye Video Contest pyörähti käyntiin kisan aikana, kaveriporukat saivat kuvata Instagramiin 30-60 sekunnin mittaisen pätkän Ruka Parkilta. Arvovaltainen tuomaristo valitsi  seuraavalla viikolla videokisan voittajaksi lauta puolelta Koira Prod ja suksi puolelta Koofed Love pätkät. Kaikki tekeleet löytyvät Instagrammista #blackeyevideocontest

Leffa-afterit Ruka Park Clubilla

Heti palkintojenjaon päätyttyä siirryttiin Ruka Park Clubille laskuleffa-aftereille jossa leffoja esitti Keeshlife ja Labyrinth Crew. Tarjolla Härkiksen tarjoamia mikroaterioita. Hyvä ruoka ei tästä tapahtumasta uupunut, oli Suomi pron juhlapäivä.

Hodari Jamit onkin päässyt tavoitteeseensa ja siitä on tullut hyvän meininkinsä ansiosta yksi kauden odotetuimmista tapahtumista monelle laskijalle. Eikä ihme, Hodari Jamien formaatti on hyvin helposti lähestyttävä, osallistuminen on ilmaista ja vaikka ennakkoilmoittautumista yritetään painottaa tuomarityön helpottamiseksi, voi tapahtumaan ilmoittautua vielä paikan päällä. Laskeminen tapahtuu jami-muodossa, hyvän musiikin ja huonojen vitsien saattelemana, mikäs sen parempi startti kaudelle kuin laskea näissä puitteissa kavereiden kanssa uniikkia set uppia.

Hodarikisassa on tärkeää alhainen osallistuskynnys ja junnujen aktiivisuus. Kuvassa junnujen kolmonen Aarni Harju reilin kimpussa. 

Tällaisen tapahtuman tekeminen mahdollistuu vain aktiivisten järjestäjien, aktiivilaskijoista koostuvan talkoo jengin ja hyvien yhteistyökumppaneiden avulla. Laskijoilta laskijoille. Järjestäjille kiitos, tällaisia juttuja Suomen lumilautailu tarvitsee.

Hodareissa löytyy paljon mielenkiintoista ja erilaista laskettavaa. Rasmus Rönkä laittaa.

Hot Dogs & Hand Rails Tulokset 2018

Junnut

1. Elias Hämäläinen

2. Mitja Kauranen

3. Aarni Harju

Naiset

1. Sara Säkkinen

2. Emmi Parkkisenniemi

3. Carola Niemelä

Miehet

1. Rene Rinnekangas

2. Mikko Rehnberg

3. Killian Hänninen

Teksti: Siv Knudsen   Kuvat: Simo Vilhunen

Junnut top 3
Naiset top 3
Miehet top 3
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia