Tapahtumat

Rukajärvi finaaliin Burton US Openissa

Enni Rukajärvi oli Burton US Openin slopestylen karsintojen kolmas. Rinnekangas karsiutui, Tonteri ei pystynyt laskemaan. 

Vailissa Coloradossa lasketussa Burton US Openin slopestylessa Enni Rukajärvi jatkaa finaaliin. Hän oli karsintojen kolmas. – Hyvillä fiiliksillä huomiseen finaaliin. Tosi fiiliksissä siitä, että ländäsin ranin, vaikken ihan saanut tehtyä suunniteltua rania. Reilit jäivät ekalla vähän leimimmäksi ja tokalla kaaduin hyndistä.

”Hyvillä mielin kuitenkin finaaliin. Pitäisi koittaa upgreidata rania ainakin tokan kaarijutun osalta. Itsellä ei ole tullut paljon sellaisia vedettyä, ja se toi useille lisähaasteita tähän kisaan. Muutekin tosi nopea rata täällä, että pitää olla tosi hereillä koko ajan. Huomiselle on luvattu lumisadetta ja tuulta, että saa nähdä miten käy finaalien, mutta toivottavasti päästään laskemaan”, Rukajärvi kommentoi. 

Naisten karsinnat voitti Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott. Huomionarvoista oli, että naisten kilpailuja pitkään dominoinut Yhdysvaltojen Jamie Anderson tippui finaalista. Rukajärvi sai ensimmäisen laskunsa puhtaasti läpi ja koitti parantaa toisella laskullaan, mutta kaatui sen.

Miehissä Roope Tonteri oli loukannut itseään edellisen päivän harjoitukissa, eikä pystynyt laskemaan kisassa. 

Rene Rinnekangas laski vakuuttavasti, mutta kaatui ensimmäisellä laskullaan viimeisessä hyppyrissä ja toisellaan otti epäpuhtaasti yhden hypyistä alas. Näin ollen hän oli 14:s eikä jatkanut finaaliin.

Miesten karsinnat voitti Yhdysvaltojen Redmond Gerard. Slopestylen finaali lasketaan perjantaina klo 20 Suomen aikaan, ja se näytetään suorana osoitteessa: http://events.burton.com/burton-us-open/live-webcast/ 

Tulokset: http://events.burton.com/burton-us-open/2019-results/ 

Naiset:
1. Zoi Sadowski Synnott, NZL 78,65
2. Julia Marino, USA 77,05
3. Enni Rukajärvi 72,25 

Miehet:
1. Redmond Gerard, USA 84,75
2. Ruki Tobita, JPN 80,85
3. Hiroaki Kunitake, JPN 80,70
…14. Rene Rinnekangas 64,00
Roope Tonteri DNS  

Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Kuva: Rami Hanafi

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia