Tapahtumat

Suur-Hamari hopealle kahdessa kilpailussa

Kauden avauksessa Landgraafissa Hollannissa lasketussa banked slalomin maailmancupissa Matti Suur-Hamari on sijoittunut kahdessa kisassa hopealle.

Hollannin Landgraafin sisähallissa laskettiin kaksi banked slalomin maailmancupin kilpailua. Paracrossin maailmancup starttaa loppukuusta Pyhältä Suomesta.

”Oli mahtavan tiukka kisa ja rata oli älyttömän hyvä. Joku Landgraafin kirous täällä on meikäläistä kohtaan, kun en ole saanut yhtään brilianttia laskua täällä aikaiseksi vuosien varrella. Ei se mitään. Vauhtia löytyy ja hienoa, tiukkaa kisaa on. Olen tosi fiiliksissä, että tulee uusia, kovia laskijoita, ja tänään jouduin taas kiinalaiselle taipumaan. Hienoa, että tulee uutta verta kärkikahinoihin. Se pitää lajin mielenkiintoisena. Pari päivää matkustelua, ja sitten päästään lempilajini crossin pariin ja kotikisoihin Pyhälle. Nyt on banked slalom ja hallikisat hetkeksi taputeltu ja aletaan keskittymään crossiin ja oman lempilajin kauden avaukseen”, Suur-Hamari kommentoi.

Sekä Suur-Hamari että kisan voittanut Kiinan Qi Sun paransivat aikojaan ensimmäisestä kilpailusta. Suur-Hamarin aika oli yli sekunnin ensimmäistä päivää parempi 40,14, ja Qin voittoaikaan tuli kaksi kymmenystä parannusta tuloksen ollen 39,92.

Yläraajavammautuneiden sarjassa laskeva Matti Sairanen paransi yhdellä pykälällä sijoitustaan ollen yhdestoista. Hänen aikansa oli yli sekunnin parempi ollen tänään 47,46. Luokan voittoon laski eilisen tapaan Itävallan Patrick Mayrhofer, tänään ajalla 42,18. Eilen Sairanen oli kahdestoista ajalla 48,65. Sarjan voittoon laski silloinkin Itävallan Mayrhofer ajalla 42,46.

Maailmancup-uransa avannut Tomi Taskinen ei toisena päivänä onnistunut aivan yhtä hyvin jääden kisassa tänään sijalle 13. Hänen aikansa oli kakkospäivänä 1:02,38. Taskisen luokan voitti Hollannin Chris Vos, tänään ajalla 42,72. Ensimmäisenä päivänä Taskisen aika oli 55,11. ja voiton otti otti niin ikään Vos ajalla 43,12.

Taskinen on Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kasvatti, joka laski freestyle-lajeja ennen loukaantumistaan Joensuussa hyppykilpailussa 2010. Taskinen on osallistunut Lumilautaliiton Kaikki Snoukkaa – Lumilautailua kaikille toimintakykyyn katsomatta -hankkeeseen. Hän laskee paralumilautailua lower limb 1 -sarjassa, johon osallistuvat vaikeammin alaraajoista vammautuneet.

Paracrossin maailmancup käynnistyy Pyhältä 30.11. Pyhällä lasketaan keväällä myös lajien MM-kilpailut.

Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Veikkaus, Ruka ja Pihlajalinna.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto