Lumilautailijat

Suur-Hamari myös banked slalomissa voittoon

Matti Suur-Hamari on voittanut La Molinassa Espanjassa banked slalomin maailmancupin kilpailun. Elisessä banked slalom -kisassa hän sijoittui viidenneksi. Toisen banked slalom kisan lisäksi Suur-Hamari voitti La Molinassa myös molemmat paracrossin kilpailut.

Eilisessä kilpailussa Suur-Hamari kaatui ensimmäisellä laskullalyöden päänsä polveen, eikä saanut enää laskua kasaan. Tänään hän oli ensimmäisen laskun jälkeen johdossa, mutta toisella yhdysvaltalainen Evan Strong pääsi ohitse. Kolmannella laskulla Suur-Hamari sai parannettua aikaansa ja voitti kilpailun vain 0,02 sekunnin erolla.

– Eilen päästiin banked slalomin pariin ja mukava rata olikin saatu aikaiseksi tänne La Molinaan – toisin kun crossirata. Eilen lähti treeneissä hyvin kulkemaan heti ekasta laskusta, ja tuntuikin, että eihän tässä muuta kuin tuikkaa menemään. Ekalla kierroksella vetäisin kuitenkin pikku pannut ja löin pään polveen sillä seurauksella, että sain puraistua kielestä pikku biitin. Sen jälkeen lähdettiin kirjaimellisesti verenmaku suussa toiselle kierrokselle, ja tuli sitten puristettua vähän liikaa ja taas mentiin katon kautta ympäri. Kolmannelle en sitten saanut oikein kasettia läjään, ja se kisa meni sitten siinä. Heti kisan jälkeen nollattiin tilanne ja päätettiin, että hoidetaan homma kotiin sitten huomenna – turha surkutella tätä sen enempää. Niinpä hyvät yöunet ja tuoreella mielellä takaisin lähtöporttiin ja vedettiin pohjat ekalle runille. Tokalla runilla Evan (Strong) pisti pelin jännäksi ja laittoi tulemaan aika hyvän ajan ja meni keulille. Päätettiin sitten ennen kolmatta, että otetaan pikku napsu lisää vauhtia niin on homma blakkarissa ja sehän riitti. Nopein tänään 0,02 sekunnin erolla ja kolmas voittohalko kotiin Espanjasta, Suur-Hamari kommentoi.

Matti Suur-Hamari kilpailee alaraaja-amputoitujen sarjassa. Vuonna 2009 hän loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa niillä seurauksilla, että häneltä jouduttiin amputoimaan jalka polvesta alaspäin.

Tulokset:

1. Matti Suur-Hamari, 38,90
2. Evan Strong, Yhdysvallat, 39,19
3. Owen Pick, Iso-Britannia, 40,85

Tulokset perjantai:

1. Evan Strong, Yhdysvallat, 40,16
2. Keith Gabel, Yhdysvallat, 40,95
3. Thomatis Codina, Argentiina, 43,22
..
5. Matti Suur-Hamari, 45,67

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia