Lumilautailijat

Suur-Hamarille kultaa Dew Tourilta

Matti Suur-Hamari otti uransa ensimmäisen Dew Tour -voiton Copperilta.

Viime viikonloppuna Pyhän toisen maailmancupin osakilpailun voittanut Matti Suur-Hamari jatkaa voittokulkuaan hänen napatessa kultaa Dew Tour -kutsukisan banked slalomista Copperilta Yhdysvalloista.

Suur-Hamari otti kisan nopeimman ajan jo ensimmäisellä laskullaan. Rata oli vauhdiltaan hyvin hidas, mutta Suur-Hamari sai virheettömällä laskulla pidettyä vauhdin yllä ja voiton kotiin:

– Oli kyllä hieno kilpailu. En ole aiemmin Dew Tourin piikkipaikkaa ottanut ja nyt tuli sekin hoidettua, niin on aika siisti fiilis tästä päivästä. Rata oli pirun vaikea sen takia, että se oli niin hidas. Piti tosi hyvin kuljettaa käännösten läpi lautaa, että sai vauhdit pidettyä. Virheettömyys oli isossa roolissa: pienissäkin virheissä meni vauhdit kokonaan. Treeneissä ei tahtonut kulkea, mutta kisaan sain virheet poimittua pois, ekalla runilla laitettua nopeimman ajan, kippo kainaloon ja kotia. Tämä lupaa ihan hyvää tulevaa ajatellen. Toki olisin kisassa halunnut nähdä vähän enemmän meidän puolen porukkaa, kun päällekkäinen maailmancup Itävallassa vähän rajoitti jengiä. Uskon, että nämä podiumjätkät olisi silti olleet aika samat. Täällä on hyvät fiilikset Copperilla. Nyt kamat kassiin, pikku joulutauko ja MM-kisoja kohti, jotka tammikuussa siintävät, Suur-Hamari kommentoi.

Toiseksi kilpailussa tuli Iso-Britannian Owen Pick ja kolmanneksi Kanadan John Leslie.

Dew Tour jatkuu lauantaina slopestylen finaalilla, jossa laskee Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi. Sään vuoksi karsintoja ensin siirrettiin ja lopulta peruttiin, mistä johtuen kaikki laskijat ovat finaalissa. Kisa alkaa klo 18 ja on nähtävissä suorana osoitteessa dewtour.com/live.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia