Laskettelukeskukset

Sveitsin loppuvastukset

Maailma tarvitsee suorituspaikkoja, jotka erottavat jyvät akanoista. Hyvinkään Sveitsi ymmärsi tämän jo aiemmin 18m pitkän parkkireilinsä kanssa, joka oli pitkään Suomen pisin parkkireili. Tämänkin läpiliukuminen perustempulla on aina haastava, mutta samalla miellyttävä kokemus ja se on nostanut reiligeimin tasoa Suomessa huomattavasti. Temppu toisensa jälkeen mm. Toni Kerkelä (kuvassa), Joonas Eloranta, Saska Halmes, Henna Ikola ja Roope Rautiainen ovat näyttäneet, että pitkäänkin reiliin voi vetää vaikka mitä. Itseasiassa 18m reili on lyhentynyt silmissä tässä useamman kauden aikana ja vanha pitkä tuntuu nykyään uudelta normaalilta.  

Viime keväälle Sveitsi päätti ns. nostaa leveleitä ja rakensi hyppyrien viereiseen rinteeseen 36 pitkän monsterin. Idean takana oli Burtonin alunperin Hollannista kotoisin oleva ammattilaskija Jesse Augustinus (kuvassa), joka on pitkään pitänyt Suomessa Sveitsiä kotikeskuksenaan. IG: @jesseaugustinus

Lumilaudalla ilmeisesti harvoiksi suorituksiksi tästä monsterista taisivat jäädä Ethan Hämäläisen fiftari ja itse Jesse uskomattomalla boardi pretzelillä.

Jesse Augustinus ja viime kauden 36m loppuvastus. Kuva: Keke Leppälä

Tänä vuonna Sveitsin ideariihi tuotti paikalleen varsin mehukkaan kinkkireilin, jossa mentiin suoraan ja alas 10 kinkin voimin. (Seuraavaksi voidaan kiistellä kinkkien laskutavasta).

Molempien reilien setup on ollut hyvä, niitä pystyi hyvin aluksi testailemaan hiljempaa, mutta kokopitkään suoritukseen vaadittiin kyllä vähän vauhtia. Kinkkireili oli näistä kahdesta ehkä hieman mielenkiintoisempi ja yllättäen myös helpompi ottaa boardilla. Boardilla läpimenneitä on tähän mennessä ainakin kolme, Jesse, Kirill ja Ethan. Fiftari oli itseasiassa aika hankala, Toni Kerkelä ainakin meni fiffellä läpi, samoin kun Ethan. Suoritusvarmuus tässä tuotti eniten tuskaa ja tuntui että hyvät yrityksen tuli kaikilla ensimmäisen 10 joukossa, mutta mitä pidemälle hinkkaaminen eteni niin sitä vaikeampi reiliä oli päästä uudestaan edes lähelle loppua. Pitkien reilien klassikkotilannehan on se, että vaikka saat yhden hyvän yrityksen saattaa seuraavat 10 olla yhtä huonoja ellei huonompia kun ensimmäinen yritys.

Jäämme innolla odottamaan mitä ensi kausi tuo tullessaan!

Kiril Rikkilä – Boardilla painettiin loppuun saakka, mutta videota suorituksesta ei enää saatu. Kuva: Mikko Kempas

Kiitämmekin Sveitsiä parkkilaskijoiden puolesta mahdollisuudesta koetella rajojaan.

Toni Kerkelä – bs 50/50. Photo: Mikko Kempas

Sveitsi on 10.4. tiedon mukaan auki ainakin tämän viikon, mahdollisesti vielä pidempään. Tarkkaile Sveitsin somea niin sinne ilmoitellaan miten Pitkä kevät etenee.

Edellinen

Kommentit

kommenttia