Laskettelukeskukset

Ruka Park Junior kokemuksia

Varsinainen Ruka Park on monille hyvin tuttu lukuisista instagram-postauksista, mutta Ruka Parkin pikkuveli, Ruka Park Junior, on vähemmän sosiaalisessa mediassa näkynyt parkki, joka varmasti kiinnostaa sekä junior että senior -laskijoita. Minkälainen tapaus siis on tämä Ruka Parkin pikkuveli?

Teksti ja kuvat: Mikko Kempas

Hyppyreissä oli todella lyhyet hyllyt, noin 1m, mikä oli todella toimiva malli harjoitteluun. Itse hyppyrissä oli kumminkin ihan kivasti heittoa, että näistä ehti pyöriä vaikka femmoja.

Ruka Park Junior löytyy Vuosselista, Family Parkin vierestä. Rosa & Rudolf Family Park on Suomen suurin perheiden ja aloittelijoiden rinnealue, joten jos olet paikalla nuorempien kanssa löytyy täältä tekemistä helposti lähekkäin aivan junioreille kun sitten myös vähän vanhemmille lapsille, joita kiinnostaa jo enemmän parkkilaskeminen.

Rukan laaksolle tyypilliseen tapaan on Ruka Park Junior parhaimmillaan auringon suhteen aamupäivästä iltapäivään. Valo painuu iltapäivän jälkeen lopputalvellakin Rukan huipun taakse, joten kannattaa hyödyntää päivälaskut parkissa aurinkoisella säällä. Sama koskee toki myös varsinaista Ruka Parkkia.

Ruka Park Juniorin elementit ovat lähinnä pressejä ja tuubeja, ohuemmat kaiteet parkista puuttuu.

Rodeossa olemme puhuneet Senioreiden parkkilaskun puolesta ja aina hiukan hymyilyttää kun parkin nimessä on sana Junior. Kumminkin trendi, jossa pienemmistä laitteista koostuvat parkit eivät ole vain junioreille vaan kaikenikäisille parkkilaskun harrastajille, jotka kaipaavat parkkilaskiselta helppoutta ja jonkin asteista turvallisuutta. Varsinaisen Ruka Parkin obstaakkelit ovat nimittäin vielä melko suurelta osin aika isoja, eikä ns. pro-parkin tunnelma ole kaikille helposti lähestyttävä, koska laskuvauhdit siellä ovat paikoitellen todella kovia.

Rinneprofiliiltaan Ruka Park Junior on tasaisen kalteva, varsin sopivan profiililtaan hyvälle parkille. Alussa on kolme hyppyriä ja lopusta löytyi noin 5-6 reiliä/pressiä/tuubia hyppyreiden jälkeen. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että Rukalla olisi kyllä rinnepinta-alaa paljon pidemmällekin miniparkille. Hyppyreissä oli todella lyhyt flätti, mutta pitkä alastulo, mikä oli erinomainen malli esim. asteiden opetteluun. Sopivan heittävät nokat tuo laskemiseen ”oikean” hyppyrin mallin, mutta vauhtia ei tarvinnut juuri yhtään. Hyppyreistä oli vielä kaksi eri kokoa, mutta ero näissä oli niin pieni, että periaatteessa vierekkäin oli kaksi samanlaista linjaa. Tämä oli toki hyvä juttu ruuhkan kannalta. Monesti parkkisuunnittelussa tunnutaan pelättävän ”yliampumisen” mahdollisuutta, mikä näissä hyppyreissä toki oli läsnä jos laskee suoraa hyppyriin, mutta kannattaisin laskemisen kehittämiseen enemmän tätä mallia liian pitkän sijaan. Oikea tekniikka on paljon helpompi saada haltuun kun ei tarvitse miettiä koko ajan sitä pääsekö alastuloon saakka.

Leveä ja pitkä tanssilava on paras paikka harjoitella liukumista eri asenoissa, mm. selkä edellä.
Uusi ankkuri vie Ruka Parki Juniorin huipulle ja parkki alkaa heti hissin yläpäästä

Reilipuoli oli sitten perinteistä junnuparkkien pressi ja tuubi -osastoa. Oli lyhyttä putkea, pidempää putkea, alaspäin menevää pressiä, norsunkärsää ja muuta mitä löytyy monesta Suomen junior-parkista. Useampi hyvä treeniputki paikalla oli ja parkki oli hyvin huollettu. Erityiskiitos toki aina ”tanssilavasta” – laite joka pitäisi löytyä jokaisesta Suomen parkista, jossa harjoitellaan parkkilaskemista. Ehdottomasti helpoin tapa ottaa haltuun liukumisen asentoja.

Ruka Park Juniorin kaveriksi on rakennettu uusi ankkurihissi, minkä lisäksi Ruka Park Junioriin on helppo poiketa myös Vuosselin punaisen rinteen päätteeksi. Kiertonopeus ankkurilla oli myös varsin mukava ja palvelu erinomaista. Alueen välittömässä läheisyydessä on myös hyvin kahviloita ja ruokapaikkoja, joten tästä ei tarvitse kauas lähteä taukoa viettämään. Isoon parkkiin pääsee vierestä sitten taas Rukan molemmat puolet yhdistävällä gondolilla ja isosta parkista pääsee taas suhteellisen hyvin laskemaan takaisin Junior-parkille, joten perheen kanssa liikuttaessa kaikki nämä ovat helposti saavutettavissa ja perheloman logistiikka toimii kätevästi.

Parkin alapuolelta löytyy hyvin palveluita sekä myös Burtonin Test Center -koppi, josta saa testiin mm. StepOn -siteitä.

Yhteenvetona Ruka Park Junior on hyvä perhe- ja harjoitteluparkki jos olet esim. perheen kanssa liikkeellä ja osa perheestä haluaa viettää aikaa Family Parkissa ja osa perheestä laskea parkkia samalla. Mitenkään erityisen mieleenpainuva parkki ei ole, kaksi melko samanlaista suoraa linjaa täyttää tehtävänsä ja toimivat harjoittelupaikkana, mutta mitään erityisen persoonallisia parkkielämyksiä se ei tarjoa. Se tarjoaa selkeästi hyvin hoidetun perusparkin parkkilaskun harjoitteluun.

Varsinainen Ruka Park sitten aika paljon kovempaa vauhtia ja isompaa linjaa vaativa parkki, jossa toki oli useita helppoja tuubeja myös. Joka tapauksessa mielestäni Rukan parkkitarjonnassa on melko iso gäppi pienen ja ison parkkilaskettavan välillä, jota toki esimerkiksi keväinen Playground kuroo umpeen erilaisilla linjoillaan.

Kärsä se on norsullakin.
Seniorikin pääsee helposti alastuloon.
Päivän päätteeksi valo alkaa paistaa rinteen takaa, minkä johdosta ländit jää varjoon, mutta nokat ovat vielä auringossa.
Hyvää ja lyhyttä pikkutuubia.
Kaksi melko samanlaista hyppyrilinjaa vierekkäin.
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia