Varusteet

Testissä: Burton Family Tree Gril Master

Saimme kenttätestiin Burtonin grillimestarin eli Gril Masterin. Kyseessä on Family Tree sarjan pulkka, jonka nimi ei tosiaan juonna juuriaan grillaamisesta vaan edesmenneen laskijalegenda Marko ”Grilo” Grilcin nimestä.

Burtonin sivujen mukaan lauta on ”true dad board” – Grilohan oli tunnettu siitä, että koko hänen perheensä shreddasi ja lujaa. Ja shreddaa siis edelleen. Grilo selkeästi rakasti laskemista perheensä kanssa ja eikä tämä ”dad/mom board” konsepti ei ole ihan tuulesta temmattu.

Gril Master tosiaan on tarvittaessa riittävän leikkisä, että sillä vanhempikin viihtyy parkkilinjalla lasten kanssa, mutta sitten kun muu perhe menee kaakaolle, sillä on hyvä ladata vaikka isompiakin hyppyreitä, offareita tai mitä tahansa mitä keskuksessa eteen voi tulla.

Parkkilaskijana testasin lyhempää 155cm mallia ja vetäsin stancen aika reilusti ref. pointista eteenpäin. (-25 setback standardiasetuksilla). Omalle 182cm ja 85kg ruholle ja 10.5-11 koon kengille 155cm tuntui oikein passelilta. En missään nimessä ottaisi itse isompaa, ellei painopiste olisi sitten oikeasti syvässä lumessa ja vuorilla. 155 tuntui täydelliselle ja myös riittävän leveälle omiin kenkiin.

Mites sitten laskeminen? Kuten tavallista – nykylaudat ovat kyllä loistavia laskea. Speksien mukaisesti Gril Master oli aika puolivälistä kaikkea. Ei liian löysä, ei liian jäykkä, ei liian kireä kääntösäde mutta silti ketterä. Rinnekruisailuun, hyppiseen ja vaikka pipeenkin aivan varmasti toimiva peli. En epäile yhtään etteikö lauta toimisi myös syvässä puuterissa, halutessaan siteitä voi nopeasti pistää sitten taaksepäinkin. Tämähän on yksi Burtonin Channelien parhaista puolista. Enemmän keskitetyn rinnelasku-stancen saa puolessa minuutissa muutettua hyvinkin legburn-vapaaksi ja nosen pidemmäksi, mikä sitten toimii syvässä vielä paremmin. Veikkaan kyllä että aika hyvän levyinen nose (15mm taper) kannattelisi lautaa tälläkin stancella hyvin.

Lauta oli tosiaan todella miellyttävä ja luonnollinen laskea. Se tuntui heti omalta. Rinnelaskussa lauta taipui ketterästä tiukempaankin kurviin, mutta toimi loistavasti myös pidemmässä carving-käännöksessä. Kääntösäde ampui kivasti käännöksestä toiseen. Sanoisin että vaivaton ja ketterä – ei tuntunut yhtään liian jäykältä, mutta vähän löysempi nose resonoinut juurikaan kovassa vauhdissa jalan alle. Toimi hitaissa ja nopeissa vauhdeissa.

Kategoriassaan lauta tippuu samaan lokeroon mm. Cartographerin ja Skeleton Keyn kanssa – näistä kolmesta Grilmaster olisi oma valinta. Gril Master on vähän jäykempi ja parempi laskea kovaa kun Skeleton Key ja verrattuna Cartographeriin siinä miellytti taas paljon lyhyyden ja leveyden suhde. Lauta tuntui todella monipuoliselta.

Laudasta on myös 155cm wide-versio, jonka waist on sentin leveämpi kun testaamani lauta (257mm ja 267mm). Itsellä ei tullut sellainen olo, että olisin leveämpää kaivannut, mutta syvän lumen laudaksi tai isolle jalalle varmasti aivan erinomainen yhdistelmä ketterän pituutensa ansiosta.

Vaikka lauta on selkeästi all mountain -lauta niin se ei myöskään tuntunut siltä, etteikö sillä voisi halutessaan heittää parkkilapsejä. Siinäkin mielessä ihanteellinen lauta reissuille, että jos yhdellä laudalla pitää selvitä ja pääpaino on offareissa, rinnelaskussa, sidehittailussa ja kruisailussa niin tämä on loistava vaihtoehto. Päivän päätteeksi tällä voi hyvin pistellä vielä kolmoset hyppyrilinjasta ja vaikka vetää reilejäkin.

Laudasta on saatavilla myös lasten malli.

Kaiken kaikkiaan todella mukava tuttavuus. Suosittelemme! Grilo forever!

Lisätietoja Glilosta ja laudasta TÄSTÄ

Tekniset speksit TÄSTÄ

Kokolajitelta on varsin laaja: 140 145 150 155 160 165 155W

Kiitos vielä Sveitsin Hiihtokeskus loistavista rinteistä testipäivälle!

Testi ja kuvat: Mikko Kempas

Seuraa Burton Europe Instassa: https://www.instagram.com/burtoneurope/

Edellinen

Kommentit

kommenttia