Lumilautailijat

Tonteri kuudes Milanon big airissa – Yhdysvalloille kolmoisvoitto

Roope Tonteri on sijoittunut kuudenneksi Milanossa big airin maailmancupin avauksessa. Myös Rene Rinnekangas pääsi finaaliin ollen siellä yhdeksäs. Telinekilpailussa kolmoisvoiton ottivat yhdysvaltalaiset, joista korkeimmalle nousi Chris Corning.
Sekä Tonteri että Rinnekangas aloittivat finaalin vahvasti. Tonteri teki ensin cab 1260 ja Rinnekangas frontside 1260, joilla he olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudes ja seitsemäs. Toisella kierroksella Tonteri teki backside 1440, joka ei ollut aivan puhdas, mutta nosti hänet toiseksi. Rinnekangas pyöräytti jopa backside 1620:n, mutta ei sitä valitettavasti saanut päälle. Toisen kierroksen jälkeen Tonteri oli kolmas ja Rinnekangas kahdeksas. Tässä vaiheessa kisaa Chris Corning jo johti lähes ylivoimaisesti.
Kolmas kierros käytiin sumussa, ja sekä onnistumisia että epäonnistumisia nähtiin. Tonterilla pyörähti backside 1440 yli, joten pisteet eivät parantuneet. Rinnekangas tyytyi myös backside 1440:neen, mutta ei saanut sitä päälle. Kun monet laskijat onnistuivat tempuissaan, tippui myös Tonterin loppusijoitus.
– Kai se hyppy ihan hyvin kulki, mutta en vaan pysynyt pystyssä. Vikalle hypylle tuli hirveä sumu enkä tiennyt vauhteja, mutta ainahan sitä voi selitellä – olisi ne pitänyt tietää. Ei kuudes sija mikään juhlimisen asia ole, mutta ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Olisi se tietysti huonomminkin voinut mennä, mutta kuten vanha sanonta sanoo, on ihan sama onko neljäs vai viimeinen. Nyt pitää treeneissä laittaa vaan räikkä pyörimään ja hypätä enemmän. Seuraavat kisat on Kiinassa telinehommissa. Päästään taas Renen kanssa uudestaan reissuun, niin mikäs se parempaa, Tonteri kommentoi.
Telinekilpailujen ensikertalainen Rinnekangas laski koko päivän vakuuttavasti, vaikka se lopullinen onnistuminen jäikin saavuttamatta. Hän itse oli myös tyytyväinen:
– Huippu fiilis on tällä hetkellä. Ensimmäinen telinekisa takataskussa ja olin odottanut, että olisi voinut olla vähän sketsimpikin. Ihan diggasin tästä hommasta. Ekoissa kisoissa heti finaaliin ja tuli koitettua itselle hankalia temppuja, niin fiiliksissä siitä. Viimeksi Sierra Nevadan MM-kisoissa olen päässyt kokeilemaan backside 1440:tä, että oli hienoa päästä sitä taas tekemään. Harjoituksissa pääsin myös cab 1440:tä kokeilemaan, niin siitäkin fiiliksissä. Vielä kun loskaa oli, niin tykkäsin yrittää. Nyt kävi semmoinen tsägä, että tuli vähän rahaa niin käyn ne hakemassa pois, sitten Suomeen takaisin kouluun ja kahden viikon päästä Kiinaan. Siellä sama homma jatkuu, Rinnekangas kommentoi.
Päävalmentaja Antti Koskinen oli myös päivään tyytyväinen.
– Finaalissa lähellä kävi. Ei pojat saaneet ihan toista temppua kunnolla tulemaan, mutta varsinkin Renen kohdalla hienoa, että ensimmäisessä telinekilpailussaan pääsi kärkikymmenikköön. Rehnbergin Mikon kohdalla oli myös hienoa, että Uuden-Seelannin onnistumiset jatkuivat tännekin. Hänkin onnistui karsinnoissa, mutta taas olisi voinut saada enemmän pisteitä. Täytyy varmaan käyttää Mikkoa enemmän täällä näytillä, että rupeaa homma toimimaan. Paljon positiivista tässä päivässä. Top kympissä on aina hyvä olla.
Muut suomalaiset jäivät karsintoihin. Mikko Rehnbergin sijoitus oli ja toisen telinekilpailujen ensikertalaisen Axel Thelenin 51. Naisissa Ella Suitiala oli 18. Naisten kilpailun voitti Itävallan Anna Gasser.
Seuraavaksi big airin maailmancup jatkuu Kiinasta Pekingistä 24.-25.11.
1. Chris Corning USA 182,75
2. Redmond Gerard USA 163,00
3. Kyle Mack USA 161,50
6. Roope Tonteri 137,75
9. Rene Rinnekangas 101,25
24. Mikko Rehnberg 64,50
51. Axel Thelen 14,75
1. Anna Gasser AUT 160,25
2. Katie Ormerod GBR 143,25
3. Sina Candrian SUI 130,25
18. Ella Suitiala 45,75
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia