Lumilautaseurat Tapahtumat

Levi Summer Camp 2023

Helsingin lumilautailijat järkestivät yhteistyössä Levin kanssa mahdollisuuden päästä laskemaan parkkia myös keskellä kesää. Minkäläinen keikka juhannuksen jälkeen tapahtunut Summer Camp sitten oli?

Otetaan alkuun mitä Helsingin Lumilautailjoiden toisella pääorganisaattorilla, Peetu Piiroisella, on leiristä sanottavaa:

”Helsingin Lumilautailijat järjestivät toista kertaa kesäleirin yhteistyössä Levin hiihtokeskuksen kanssa. Säilölumesta tehty parkki aukaistiin jo juhannuksena ja ennen leiriä Helsingin lumilautailijoiden ”Melter 1” elokuvasta tuttu Zenja Potapov järjesti Midsummer Jam– tapahtuman, jossa oli tullut nauttimaan iso joukko kovia lumilautailijoita mm, Henna Ikola, Roope Rautiainen, Rene Rinnekangas & Kiril Rikkilä. Myös osa leiriläisistä osallistui Zenjan tapahtumaan. Meidän nelipäiväinen kesäleiri sisälsi kaksi kertaa päivässä laskusessarit sekä laskemisen lisäksi Levin kesäkauden aktiviteetteja, kuten kesäkelkkailua, frisbeegolfia, skeittausta, kiipeilyä, uimista ja minigolfia. Levillä on erinomaiset puitteet harrastaa niin talvella kuin kesälläkin. Säilölumesta tehty parkki toimi hyvin ja parkkia pystyi paremmin laskemaan sekä huoltamaan edellisvuoteen verrattuna. Parkista löytyi erilaisia reilejä ja tuubeja kaikentasoisille. Lisäksi yksi minihyppyri. Aurinkoa ja lämpöä riitti koko leirin ajan. Samoihin mittarilukemiin ei kuitenkaan päästy, kuin aikaisempana vuonna, jolloin lämpö kohosi ajoittain lähelle +30c. Tänä vuonna pysyteltiin kuitenkin ”vain” +20c paremmalla puolella. Kesäleiri sujui kaikin puolin hyvin ja leiriläiset pääsivät nauttimaan ainutlaatuisesta kokemuksesta Levin yöttömässä yössä. Harvemmin sitä pääsee Suomessa lumilautailemaan keskikesälle!”

Lumilautailu ja Helsingin Lumilautailjat ei ole vain nuorille, vaan mukaan pääsee vanhemmallakin iällä. Haastattelimme varsin innokkaaksi parkkilaskijaksi muodostunutta Anniina Oravalaa, joka oli nyt leirillä toista kertaa:

Kerro alkuun vähän omasta laskutaustasta ja historiasta? 

Olen 32-vuotias, alunperin Kokkolasta kotoisin. Olen laskenut lumilaudalla 6-vuotiaasta alkaen, mutta parkkilaskemisesta kiinnostuin vasta aikuisena n. seitsemän vuotta sitten muutettuani Äkäslompoloon asumaan. Tuosta alkaen lumilautailusta on pikkuhiljaa tullut ykkösharrastus ja tavoitteellisesti olen treenannut parkissa sellaisen 3-4 kauden verran. Harrastus on lähtenyt sillä tavalla käsistä, että nykyään kotipihalta löytyy pari reiliä ja vauhdinottoteline. Lasken aktiivisesti sekä ”kotitunturilla” Ylläksellä sekä naapurissa Levillä, jossa myös valmennan lumilauta-junioreita. Muulta taustaltani olen ammatiltani laillistettu psykologi ja toimin tällä hetkellä yrittäjänä tässä ammatissa. 

Olit kesällä Suomen mittapuulla varsin poikkeuksellisella kesälaskureissulla, kerro vähän minkälainen homma tämä oli? 

Helsingin lumilautailijoiden kesäleiri, joka järjestettiin ja jossa olin mukana toista kertaa. Ekana vuonna 2022 oli eeppisen lämmin, tänä vuonna oli hieman inhimillisemmät lämpötilat. Oli tosi hauskaa päästä laskemaan keskellä kesää, vielä kun sen on molempina vuosina voinut toteuttaa t-paita ja shortsit päällä. Paitsi että vähän täytyi laittaa irtohihoja siinä kohtaa kun alkoi treenaamaan uutta ja pannutteleen, se lumi on nimittäin kohtuu karkeaa paljasta ihoa vasten…

Anniina Oravala

Miten Levillä oli saatu puitteet kohdalleen? 

Parkkihan avattiin juhannukseksi ja me menimme laskemaan seuraavan viikon tiistaina. Aika paljon parkki oli ehtinyt siinä ajassa sulaa, mutta laskettavaa oli hyvin muutaman reilin verran. Toki loppu viikkoa kohti olosuhteet meni koko ajan haastavammaksi, mutta laskettavaa riitti koko leirin todella hyvin. Hissiä Levin kesämäessä ei ollut, joten haikattiin.

Sitten perinteiset parkkikysymykset, saiko vauhtia, liukuiko putket? 

Kyllä sai ja kyllä liukui! Kiitos siitä Peetulle ja Jannelle, jotka valmennustöiden ohessa hoitivat myös huoltohommaa ja laittoivat lunta reileille ja suolaa rinteeseen. 

Tuli tästä polte pidempiin kesäreissuihin, kiinnostaisiko esim. Norjan Fonna kohteena? 

Olen joskus pyöritellyt vaihtoehtoa lähteä laskemaan kesällä Suomen ulkopuolelle, mutta toisaalta kesällä on niin paljon muuta mukavaa puuhaa, että ainakin tähän mennessä talven laskut ovat riittäneet hyvin. Kesällä on kiva mm. wakeboardata, skeitata ja hyppiä trampalla tramppalaudan kanssa. (Tosiaan sellanenkin löytyy omalta pihalta). 

Mitä henkilökohtaisia tavoitteita ensi kaudelle ? 

Minulla on haasteena välillä laskea liikaa ja olla aika vaativa itseä kohtaan. Hyvä tavoite voisi tällä saralla koittaa vieläkin enemmän välillä tehdä rentoja juttuja. Toisaalta uuden oppiminen pitää omalla tavallaan lajissa hauskuuden. Taidollisesti tavoitteena on lähteä viemään nyt suht. varmasti sujuvia reilitemppuja haastavampiin reileihin. Kaiken kaikkiaan laskea enemmän ns. ”pro parkissa”. Toisaalta toissa kaudella olleen rannevamman jälkeen olen ollut vähän arka isojen hyppyreiden kanssa, joten ehkä niihin hakemaan enemmän fiilistä ja katsoa sitten innostavatko ne millä tavalla uusien temppujen opetteluun. 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia