Tommi Ollikaisen matkapäiväkirja #4: Kamloops

Loputtoman tuntuisen parkin laskeminen Whistlerissä on aina yhtä huikea kokemus, mutta paluu kaduille alkoi pikkuhiljaa kutkuttamaan keskuksessa vietetyn viikon jälkeen. Whistlerin mediaosastolta kuvauksen varjolla vingutut ilmaiset hissiliput oli käytetty, Jessen asuntoauto oli paskana ja Johan oli pelannut Tinderin läpi. Oli aika vaihtaa maisemaa. Snackbreakin erinomaisesti organisoitu mustalaiskaravaani otti seuraavaksi määränpääkseen Kamloopsin kaupungin reilu neljän tunnin päässä Whistleristä itään.

whistleristä kamloopsiin 2
Matkalla Whistleristä Kamloopsiin

Kamloops kartalla. 

Kamloops on hieman Jyväskylää pienempi kaupunki Vancouverin ja Calgaryn väliin jäävällä harvaan asutulla alueella. Kaupunki on rakennettu kumpuilevaan hiekkaerämaahan, ja mäkinen Kamloops on kesäisin yksi maailman parhaista alamäkipyöräilykohteista. Lumisen talven osuessa kohdalle kaupunki tarjoaa varsin maukkaat puitteet myös lumilautailulle. Kuluva talvi on ollut seudulla runsaslumisin vuosikymmeniin, eli satuimme paikalle oikeaan aikaan.

Majoituimme laitakaupungin halvimmassa mahdollisessa tienvarsimotellissa, Ranchland Innissä. Majatalo tarjosi yösijan neljälle vain 60 dollarilla yö sisältäen räkäisen aamupalan – vilpitön suositus, mikäli kukaan lukijoista sattuu tuonne maailmankolkkaan eksymään, eikä tiiviihkö tunnelma tai parisängyn jakaminen toverin kanssa ahdista. Jessen rikkinäisen olkapään ja orastavan alkoholiongelman yhdistelmä tuuditteli herran kipulääkkeiden ja muutaman yömyssyn tarjoamaan jokailtaiseen tiedottomuuden tilaan, joka takasi rauhalliset myös vieruskaverille (eli minulle). Ranchland Innin huoneen 209 seesteisiä öitä häiritsi ainoastaan Andyn raastava kuorsaus.

johan ja motelli
Johan majoituksen kuistilla.

Laskettavia katuspotteja kaupungissa riittäisi moneksi viikoksi, mutta ajan ollessa rajoitettu päädyimme valitsemaan parhaat päältä. Paikallisoppaanamme toimi Put it in the Bowl -produktio (jos et tiedä, mikä Put it in the Bowl on, ota pää ulos tynnyristä), Herrojen kaupunkituntemus helpotti kuvausurakkaa huomattavasti, ja yhdessä räimityt sessarit olivat todella positiivinen kokemus. (Ekassa kuvassa koko crew: Snackbreak & Put it in the Bowl. Rivissä Aiden, Tommi, Andy, Jesse, Geremy & Johan)

Put it in the Bowl Minimovie tästä:

Vietimme seuraavat neljä päivää tasapuolisesti kaupungin ilmatilassa ja kaiteilla. Show pyöri tehokkaasti pikaruoan, kahvin, röökin ja kipulääkkeiden voimalla. Kaupungin monipuoliset ja -mutkaiset kinkit tarjosivat täydelliset puitteet vuoristoratamaisiin liukuihin, jotka on tarkastettavissa tulevassa Snackbreakin täyspitkässä.

andy james - tailpress
Andy Janes tailpressissä

Mieleenpainuvimpia hetkiä olivat Jessen kahdet peräkkäiset kuolemaahalveksuvat pannut, joiden jälkeen satakiloinen mies kuitenkin kaikkien luonnonlakien vastaisesti kapusi naarmuitta takaisin vauhdinottoon ja ländäsi lumilautailun historian todennäköisesti toiseksi rajuimman rappusgäpin.

Toinen ehdoton kohokohta oli Bowlin Aidenin erittäin kyseenalaiseen aitaviritykseen räimimä tappiin bounattu handplant. Kun näin ensimmäistä kertaa millaiseen härveliin mies vinssillä itseään heivasi, en uskonut, että spotista jäisi käteen muuta kuin paha mieli, mutta parinkymmenen yrityksen jälkeen Aiden tuuletti alastulossa. Oli aika suunnata voittajina  uudenvuodenviettoon Bowlin kämpille läheiseen Sun Peaksin hiihtokeskukseen.

viiden tähden päivällinen supermarketissa
Ruolatauko. Viiden tähden päivällinen supermarketissa

Jokainen onnistunut reissu tarvitsee myös sopivan määrän vastoinkäymisiä, eikä Snackbreakin Kamloopsin visiittikään ollut poikkeus. Jessen vinssi sanoi itsensä irti ensimmäisenä päivänä, mutta onneksi pystyimme hoitamaan kuvaustouhut pääosin Put it in the Bowlin vinssillä. Mukanamme reissua dokumentoi myös kanadalainen valokuvaaja Nick Khattar, mutta tällä kertaa kohtalo kiilasi meidän ja moneyshottien väliin: kolmen spotin kuvaamisen (ja varsin railakkaan Sun Peaksissa vietetyn uudenvuoden) jälkeen Nick ajeli darrassa pitkän ajomatkan kotiin Vancouveriin ja painui suoraan pehkuihin tyhjentämättä autoa. Aamun sarastaessa autontyhjennys oli auttavaisesti hoidettu Nickin puolesta, ja Khattarin kamerat kuvineen päivineen ovat tätä nykyä käypää valuuttaa Itä-Vancouverin varastetun tavaran markkinoilla.

Välillä se ottaa, välillä se antaa. Laku kuittaa.

Reissua pystyy seuraamaan myös mm. instagrammissa:

@laku_paavi

@snackbreaksnow

Jesse - bluntti 1
Jesse bluntissa
Tämä reili vaikutti päällepäin täydelliseltä spotilta, mutta ländissä oleva seinä haittasi yllättävän paljon. Geremy ja vaihto.
Tämä reili vaikutti päällepäin täydelliseltä spotilta, mutta ländissä oleva seinä haittasi yllättävän paljon. Geremy ja vaihto.
Jessen katse kertoo spottivalinnasta
Jessen katse kertoo spottivalinnasta.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia