Lumilautailijat

Uusia ja vanhoja tulokkaita Lumilautaliiton kokoonpanossa

Annukka Vassoney Lumilautaliiton toiminnanjohtajaksi

Suomen Lumilautaliiton hallitus on valinnut Annukka Vassoneyn lajiliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi. Vassoney on tullut lajiliiton johtoon kehittämään strategian mukaisesti lumilautailun urheilullista ja kaupallista menestystä sekä lajin kansallista ja kansainvälistä toimintaa. Toiminnanjohtajan roolissa yhteistyö valtakunnallisten urheilutoimijoiden, valtionhallinnon, kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien ja lajiyhteisön kanssa on avainasemassa. Vassoneyllä on monipuolinen tausta ja tuntemus niin kotimaisesta kuin kansainvälisestä tehtäväkentästä lumilautailun parissa.

– On hienoa päästä näin monipuoliseen rooliin vetovoimaisen lajin pariin. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä jäsenyhteisön kehittäminen on mielenkiintoista ja tärkeää jatkumon kannalta. Suomalaisen lumilautailun huippu-urheilun johtaminen on kunniatehtävä ja saan erittäin kokeneen ja motivoituneen tiimin ympärilleni, joten uutta roolia ei voisi paremmin aloittaa. Lumilautailun harrastajamäärät kasvavat vuosi vuodelta, ja meillä on kansainvälisesti menestyvät laskijat ja näyttävä laji. Uskon vahvasti, että lajin toiminta kehittyy seuraavan kahden vuoden ajan merkittävästi. Vaikka kenttä ja tehtävänkuvaus on melkoisen laaja, tulen ensimmäisenä toimimaan valmentajien apuna toimintaympäristöjen kehittämisessä ja hyviä uutisia tästä onkin odotettavissa pian. Olen myös entinen maajoukkuetason laskija ja valmennan edelleen seuratasolla, joten ymmärrystä valmentajienkin työhön minulta pitäisi löytyä, Annukka Vassoney kommentoi.

Lumilautaliiton hallituksen puheenjohtaja Tuomo Ojala on iloinen, että Lumilautaliitto työpaikkana kiinnostaa hyviä hakijoita. Hänellä on kova luotto siihen, että Annukka Vassoney on oikea henkilö viemään lajia ja liittoa eteenpäin:

– Meillä oli useampikin erittäin hyvä kandidaatti, mikä on erittäin positiivista. Annukka valikoitui osaamisensa, positiivisen energisyytensä ja erittäin monialaisen kokemuksensa johdosta. Urheilukenttä on jatkuvassa murroksessa sekä huippu-urheilun että harrasteliikunnan osalta. Hallituksella on vahva näkemys, että Annukka on se oikea henkilö viemään Lumilautaliiton eteenpäin ja nostamaan lajin seuraavalle tasolle Suomessa.

Annukka Vassoney on entinen huipputason lumilautailija, ammattivalmentaja, kansainvälisen liiketoiminnan ja strategian professori Inseec Business Schoolista Chamberystä ja yliopistosta Annecystä. Koulutukseltaan Vassoney on tuotantotalouden insinööri Suomesta ja kansainvälisen liiketoiminnan maisteri Grenoblesta Ranskasta. Hän on toiminut viimeiset 20 vuotta urheiluteollisuuden parissa. Suomessa Vassoney toimi palveluliiketoiminnan kehittämisessä teknologiateollisuudessa. Vassoney toimii edelleen Ranskan suurimman lumilautaseuran hallituksessa sekä omistaa yksityisen lumilautakoulun Les Arcsissa.

Jussi Mononen aloittaa joukkueen parissa valmennuspäällikkönä ja Antti Koskinen team managerina.

Tulevalle kaudelle lumilautamaajoukkueen valmennus kokee suuret muutokset. Keväällä päävalmentajan työn lopettanut Antti Koskinen palaa takaisin joukkueen pariin aloittaen uudessa team managerin roolissa. Aiemmin freeski-joukkueen päävalmentajana toiminut Jussi Mononen astuu mukaan lumilautajoukkueen leiriin ottaen vastaan niin ikään uuden valmennuspäällikön pestin.

Heidän tiimissään valmennuksessa jatkavat aiemmin pääasiassa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian laskijoiden ja nuorten maajoukkueen parissa toimineet Tero ManninenSaku Tiilikainen ja Kristiina Nisula, jotka ottavat nyt isompaa roolia myös aikuisten joukkueesta.

Antti Koskinen on iloinen päästessään takaisin uusissa merkeissä:

– Kesällä sain etäisyyttä työhön ja ladattua akkuja, niin on mukava palata takaisin joukkueen pariin. Kahdeksan vuotta meni päävalmentajana ideoiden valmennuksen suunnittelua ja on kiva, että se on nyt muilla ja itse voin keskittyä käytännön asioiden hyvään hoitoon, Koskinen kertoo.

Koskisen työpöydällä joukkueen osalta on pääasiassa talous ja suunnittelu:

– Tulen huolehtimaan joukkueen budjetista ja siinä pysymisestä. Jussin kanssa on katsottu yhdessä kausisuunnitelmaa. Teen myös matkajärjestelyt ja pyrin toiimimaan mahdollisimman pitkälle siten, että valmentajat saavat avaimet käteen -paketin. Vastaan myös välinehuollon kehittämisestä ja mahdollisuuksien mukaan toimin välinehuoltajana. Agendalla on myös Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajien mentorointia.

Valkeakoskelta kotoisin oleva, aiemmin freeski-päävalmentajana toiminut Jussi Mononen on uudesta työstä odottavainen:

– Avoimin mielin lähdetään tekemään molemmat. Hyvällä tavalla jännittää: tässä on paljon uuden oppimista ja uuden rakentamista. Antilla on taloushallinto ja matkustuksen suunnittelua, ja minä mietin missä ja miten valmennetaan. Teemme kuitenkin suuren osan työstä yhdessä poiketen toistemme vastuualueille. Päävalmentajuus oli meille molemmille erittäin kokonaisvaltainen kokemus, jossa piti yksin vastata laajasta kokonaisuudesta. Nyt on mahtava päästä tekemään asioita yhdessä, vaikka edelleen vastuita kyllä riittää, hän kertoo.

Monosella on taustaa niin suksista kuin lumilautailustakin:

– Olen aina laskenut kaikilla välineillä, ja akatemiavalmennuksessa ollessani vapaa-ajalle astui lautailu vahvemmin mukaan. Lumilauta oli pakokeino työstä, ja kerran metsässä laudalla laskettuani tajusin, että tämä on ainut oikea väline näille leveyksille. Varsinkin lumisurffilla voi vaikka perheenkin kanssa mennä pienemmille mäille.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajista Tero Manninen ottaa merkittävimmän roolin A-maajoukkueesta, Saku Tiilikainen jatkaa pääasiassa nuorten maajoukkueen parissa ja Kristiina Nisula keskittyy akatemiavalmennukseen. Vahvaa maajoukkuetaustaa omaava kolmikko tullaan nähdään kaudella myös maailmancupin kilpailuissa. Nisula laski urallaan A-maajoukkueessa, ja Tiilikainen sekä Manninen olivat B-joukkueessa.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Nuorten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne.fi ja Urheilu Mehiläinen.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia