Tuotteet

Burton Free Thinker lautatesti

Danny Davis ei toivottavasti esittelyjä kaipaa. Lähes Terjen legendamittoihin nostettava liuhutukka tekee tuhoa pipessä, parkissa ja takamaastossa sekä vaikuttaa kaikin puolin olevan mukava mies. Pakko sanoa, että yksi allekirjoittaneen lempilaskijoista. Danny Davis tunnetaan videopuolella mm. loistavista Peace Park -pätkistä.

Danny Davisin kynästä on Burtonin linjastoon tullut jo muutaman vuoden ajan Free Thinker / Deep Thinker parivaljakko, joka on pitkälti sama lauta, mutta Deep Thinker on vain directional versio putskuun paremmin soveltuvalla nosella. Tässä arvioitu Free Thinker on taas enemmän parkkiin soveltuva twin-versio Danny Davisin visiosta. 

Huomiotava on, että testaan tässä omiin mittoihini hieman pienen 154cm version. Olisi mielenkiintoista testata 157cm versio, mutta sitä ei nyt tähän hätään ollut saatavilla. 154cm versio lupaili kyllä jo hyvää. Lauta on suht kapea, joten pienempijalkaisten kannattaa katsoa tämä, esimerkiksi pipessä saa painetta helposti kantille laudan kapeuden takia. Itse olen vähän vältellyt kapeita lautoja, mutta hyvin tämäkin toimi myös 10,5 kokoiseen jalkaan. Sen suuremmalla kengänkoolla menee kyllä vähän liian kapeaksi. 157cm ei ole ihan hirveästi leveämpi (4mm), mutta laudasta on toki saatavilla myös wide-versio suht maltillisella 260mm keskileveydellä. Ydin kesti omalle 80+ kg ja 180cm kropalleni 154cm laudan hyvin, varsinkin etelän parkeissa. Isompaan menoon ehkä voisi olla se pari senttiä lisää, mutta Talman parkkia tykitteli tällä erittäin mielellään ja vielä koko parkin mitalta. Reilit maistui erityisesti tällä vähän pienemmällä, mutta silti jämäkällä laudalla.

Laudan flexi oli jännä. Olin kuullut että lauta olisi jäykkä, mutta tässä kokoluokassa ei itselle tullut sitä fiilistä. Edelleen olisi mielenkiintoista kokeilla se oikea koko. Fleksi tuntui olevan enemmän heti siteen jälkeen, mutta kärjessä kanttipito tuntui silti olevan. Oli todella helppo saada pressiin, mutta kanttipito riitti uskomattoman hyvin näinkin pieneksi laudaksi jäiseen pipeenkin. Siinä mielessä tämä oli todella monipuolinen lauta, tykkäsin fleksistä enemmän kun Customin vastaavasta, mikä taipuu enemmän koko laudan mitalta tasaisesti. Free Thinker oli hyvä reileihin, hyvä hyppyihin, hyvä kaikkeen. Kääntösäde on aika vikkelä, eikä ”junamainen” kun esim. Custom X:ssä.  

Laitoin siteet vähän setback -stanceen, ja tämä toimi tässä full twinissäkin varsin hyvin. Laudan nose ja taili ovat siis siteiden referenssikohdassa yhtä pitkät, mutta mikään ei estä laittamasta tästä vähän taaksepäin. 

Graafikat on persoonalliset ja mielestäni tämän vuoden mallissa erittäin hienot. Tulee mieleen joku 90-luvun pikkumerkkien lauta. Graafikoista vastaa Scott Lenhardt, joka on tehnyt Burtonille yli 50 lautagrafiikkaa. 

Rakenteeltaan lauta on todella kevyt ja sisältä löytyvät palikat imevät töyssyt ongelmitta. Helppo lauta pistellä kovaa, mutta samalla toimii myös hitaimmissa kyydeissä. Lauta-arvioiden ongelma on, että nykyään valtaosa laudoista on aika hyviä niin tulee helposti jumitettua samaan ”paras lauta ikinä” mantraan, mutta sanotaan nyt että Free Thinker on kyllä todella hyvä. Tasapainoinen, kevyt, ketterä, vauhtikestävä ja kikkailtava pulkka kaikkeen parkkiin ja laskemiseen. Erityisesti miellytti suht helppo pressailtavuus suhteessa vauhtikestävyyteen. Opin tällä ihan uusi temppujakin koska pressissä pysyminen oli niin vaivatonta. Burtonin esittelytekstissä asia ilmaistiin näin: ”45° Carbon Highlights deliver snap without the stiff side effects.”

Hintaa laudalla on jonkin verran price point pulkkia enemmän, mutta ominaisuudet kyllä puoltavat myös korkeampaa hintaa. Suositellaan erityisesti jos etsit lautaa, jolla selviää lähes kaikista tilanteista ja olosuhteista laudan vaihtoa miettimättä.

Saatavilla olevat koot: 150cm, 154cm, 157cm, 160cm, 157cm, 160cm. 

Profiili: Camber

Core: Super Fly II 700G (Burtonin parhaita)

Flex: Twin Flex: HAPPY MEDIUM/STIFF AND AGGRESSIVE – Testaaja sanoisi keskijäykkä

Testi: Mikko Kempas

Customin ja Free Thinkerin shapevertailu. Customissa on ihan aavistuksen pyöreämpi muoto.
Burtonille suht ominaiseen tyyliin kickeissä on nousua riittävästi. Toimiva ratkaisu kyllä loskan ja pehmeän ajettavuuden kannalta.

Lautaa voi tiedustella Burton jälleenmyyjiltä:

Intersport Suomenoja

Mankkaan Suksihuolto Oy

Intersport Easton

Intersport Forum

Varuste.net

Camu Helsinki

Intersport Joensuu

Intersport Megasport Tourula

Treeline

Kesport Kauhajoki

Levi South Point

Levi Zero Point

Intersport Kuopio

Kärkkäinen

Kesport Nilsiä

Intersport Oulu Joutsensilta

Intersport Verkkokauppa

Kärkkäinen Jyväskylä

Intersport Raisio

Intersport Rovaniemi

Ruka Store

Salla Ski Resort

Intersport Levi

Intersport Lielahti

Budget Sport Tammisto

Vuokatin Rinteet

Kärkkäinen Ylivieska

Sportia Ylivieska

Hill Ski Rent

Noomi Store

Blue Tomato

Blue Tomato

Blue Tomato

Stadium Levi

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia