Muut

Joukkue MM-kisoihin kasassa – Nevakivi ottaa viimeisen paikan.

Lumilautailun MM-kisoihin Park Cityyn nousee mukaan kisojen ensikertalainen Aleksi Nevakivi.

Park Cityn joukkue

Freestyle: Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas ja Aleksi Nevakivi

Crossi: Anton Lindfors

Park Cityssä Yhdysvalloissa laskettaviin lumilautailun maailmanmestaruuskisoihin lähtevä joukkue on nyt valittu. Viimeisenä kisapassin leimaa oululainen aikuisten maajoukkueen tämän kauden tulokas, 19-vuotias Aleksi Nevakivi.

Nevakivi oli valinnasta iloisesti yllättynyt:

– Tulihan se yllätyksenä vähän itsellekin. Toki heti kun kuulin, että mahdollisuus sinne on, niin sen asetin tavoitteeksi. Hyvällä fiiliksellä lähden. Pyykit on jo koneessa ja laukut melkein purettu edellisestä reissusta, Nevakivi naureskelee.

Viimeisestä paikasta käytiin tiukka vääntö, sillä Nevakiven lisäksi Mikko Rehnberg oli tasaväkisesti paikassa kiinni. Lopulta päätös tehtiin aivan viimeisen kisan perusteella. Nevakivi oli Seiseralmissa slopestylen maailmancupissa yhdeksäs. Hän myös voitti oman karsinaryhmänsä.

– Kyllähän paikan eteen sai laskut kulkea hyvin. Mikko oli kova vastus paikan suhteen, ja siinä Mikon kanssa kolme viikkoa pörrättiin Itävallassa ja Italiassa hyvässä hengessä. Ei me sinänsä stressattu tästä MM-paikasta vaan enemmänkin keskityttiin suoriutumaan hyvin yksittäisistä kisoista, kun niitä oli karsinta-ajankohtana neljät. Ei sitä aina kiireen keskellä muistanutkaan, että karsinta oli käynnissä. Ensimmäisiin MM-kisoihini lähden samanlaisella suhtautumisella kuin muihinkin kilpailuihin: lähden tavoittelemaan sitä omaa parasta suoritusta, Nevakivi kommentoi.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen on joukkueen lisäyksestä tyytyväinen, vaikka valinta venyikin aivan viime tippaan:

– Seiseralmiin asti oli todella tiukkaa Mikon ja Aleksin välillä. Tulokset menivät jatkuvasti ristiin: toinen laski paremmin toisella kertaa ja toinen toisella. Italiassa lopulta Aleksi meni korkeammalle ja sillä lunasti paikan. Muutenkin Aleksilla on ollut nousujohteista. Kreischbergissä vielä haettiin varmuutta, mutta sen jälkeen on napsunut ranit päälle. Hienoa ottaa mies ensikokemukselle MM-kisaan: hän on oikein hyvä lisä MM-joukkueeseen.

Nyt koko joukkue on kasassa. Tilanne näyttää Koskisen mukaan erittäin hyvältä:

– Ennin, Renen ja Roopenkin X Games -laskut olivat hyviä ja jopa erinomaisia. Renellä se mikä syttyi Laaxissa konkretisoitui Aspenissa. Rene sanoi, että lähtee näyttämään X Gameseissa, ja sen hän pystyi käyttämään voimavarana ja pääsi laskemaan uransa parasta laskua. Noin hienosti kun kulkee, niin miksipä ei kulkisi Park Cityssäkin.

– Ennillä on hyvää varmuutta laskemisessa. Laaxissa tapahtui pieni työtapaturma, mutta muuten on hyvää, varmaa suorittamista – ja silläkin näyttäisi pääsevän pitkälle. Siitä kun saa pikkuisen petrattua siihen mitä oikeasti haluaa tehdä, niin kaikki on mahdollista. Roopen lasku näyttää myös todella hyvältä. Varsinkin hyppy kulkee nyt erinomaisesti. Minun silmääni hänen caballerial 1440 näyttää oikein hyvältä, joten sieltäkin voi tulla mitä vaan.

– Kallella on jo tälle kaudelle yksi podium-sija alla eli iskukyky on jo osoitettu. Laaxin jälkeen hän on ottanut aikaa laskemiselle. Hän on ottanut tuntumaa Vuokatissa vasta valmistuneessa uudessa parkissa, ja hänellä oli kovat harjoitustavoitteet ennen MM-kisoja. Kallellekin jäi Laaxista nälkää, kun ei ihan nappionnistumista sieltä saanut. Toivotaan, että Renen kaltaisella reseptillä tulisi maksimaalinen suoritus Kallellekin Park Citystä.

– Antonin arvokisasyttymiseen uskon edelleen. Sveitsin joukkueen mukana on jo siirrytty Amerikan mantereelle, ja uskotaan, että Anton tulee taas näyttää arvokisakyntensä.

Park Cityn MM-kisat alkavat 31.1. crossin karsinnoilla. Lisätietoja kisasta: https://2019worldchamps.com/

AIKATAULU JA OSALLISTUJAT

31.1. Crossin karsinnat (mukana Anton Lindfors)

1.2. Crossin finaali

5.2. Miesten ja naisten big airin karsinnat ja finaalit (mukana Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas ja Aleksi Nevakivi)

9.2. Slopestylen karsinnat (Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas ja Aleksi Nevakivi)

10.2. Slopestylen finaalit

Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia