Lumilautailijat

Tänä kautena aikuisten maajoukkueeseen nousseen Iina Puhakan kausi on ohi.

18-vuotias rovaniemeläinen Iina Puhakka kaatui tammikuun alussa harjoittelemassa ja kärsi olkapäävamman. Hänen olkapäänsä on nyt leikattu Pihjalalinnalla ja kuntoutus voi alkaa.

Iinalla on pidempään ollut lievempiä ongelmia olkapään löysyyden kanssa. Iina loukkasi nyt olkapäänsä pahemmin kaatumisessa ja lopputuloksena oli valitettavasti leikkaushoitoa vaativa vamma. Olkapääspesialistimme Roope Sarvilinna leikkasi Iinan viime viikolla ja leikkaus onnistui erittäin hyvin. Kevät sujuu nyt kuntoutuksessa ja tavoitteena on, että Iina on täydessä iskussa ensi kauden alusta alkaen, kertoo maajoukkueen lääkäri Klaus Köhler Pihlajalinnalta.

Puhakkaa sattumus tietenkin harmittaa, mutta katse on jo eteenpäin:

Viime kauden alkupuolella hyppiessä tulin takapainossa alas ja nojasin vasemmalla kädellä ländiin, jolloin olkapää vähän pomppasi paikaltaan. Sen jälkeen olkapääni on ollut vähän löysähkön puoleinen, mutta se on vaivannut vasta enemmän tällä kaudella. Sen kanssa on kuitenkin pystynyt olemaan ja laskemaan aivan hyvin, kunnes tuossa tammikuussa juuri ennen kisareissua se kävi pois paikaltaan hieman pahemmin. Harjoittelin hyppyristä backside 540:tä, ja se lähti hieman huonosti. Kaaduin käden päälle, jolloin poismeno tapahtui. Olkapää oli todella kipeä ja liikkui erityisen huonosti, jolloin tuntui, että nyt ei ole kaikki enää kunnossa. Maajoukkueen lääkärin Klaus Köhlerin kanssa tulimme siihen tulokseen, ettei reissuun ole järkeä lähteä ja hoidetaan olkapää nyt kuntoon. Totta kai harmittaa, että kausi jäi kesken, mutta odotan oikeastaan aika innolla kuntoutusta. On kiva saada olkapää kuntoon, jotta pääsee sitten ensi kaudella laskemaan oikein täysillä tehoilla eikä olkapää rajoittaisi enää mäessä.

Puhakka sijoittui marraskuussa big airin maailmancupissa Italiassa yhdeksänneksi.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto kuva: Harri Tarvainen / Lumilautaliitto 

Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia